AXIS INTEGRATOR - Solutii pentru viitor
click aici
Finn Chamber® este un plasture care permite o ocluzie buna datorita formei camerei. Confectionat din aluminiu cu un diametru interior de 8 mm, acopera o suprafata de 50 mm² si un volum de aproximativ 20 microlitri. Camerele mai mari (12 mm diametru interior) si plasturii cu invelis de propilena (8, 12, 18 mm) sunt disponibili pentru scopuri speciale. Finn Chambers sunt amplasate pe o banda de Scanpor® de la Alpharma AS, Norgesplaster Facility, Norway, cu o banda de protectie de hartie care se poate indeparta usor.

Finn Chambers on Scanpor sunt disponibili in benzi de cate 10 (2x5), 5 (1x5) si 1 camera. Benzile cu 10 camere sunt practice atunci cand se testeaza un numar mare de substante. Benzile mai mici sunt potrivite pentru serii mici de teste si pentru teste individuale. Benzile nu trebuie sa fie taiate intre camere, deoarece suprafata cu adeziv ar putea ramane prea mica.

Pentru localizarea suprafetelor este recomandat un dispozitiv special, Placa de citire. Tava pentru Finn Chamber ajuta la manuirea usoara a benzilor si la palicarea substantelor care se testeaza.

Reactiile alergice la aluminiu si la banda de Scanpor sunt rare. Totusi, au fost raportate cazuri izolate de sensibilitate la contactul cu aluminiu din cauza vaccinarii sau la pacientii cu febra fanului. Pielea poate rectiona la indepartarea plasturilor printr-o usoara iritare mecanica, indicata prin eritem pe suprafta acoperita de banda.

Substantele testate sunt de obicei aplicate ca atare. Concentratiile alergenilor in substantele standard sunt potrivite pentru Finn Chambers. Cand se folosesc substante noi tehnicianul trebuie sa aleaga cu grija substantele si concentratia lor. De preferinta este bine sa se foloseasca concentratii mici din cauza ocluziei foarte bune a plasturelui.

Din cauza incompatibilitatii solutiei apoase de mercur cu aluminiul, se foloseste Finn Chambers cu invelis de propilena cand se testeaza compusi de mercur. Aluminiul poate intensifica polimerizarea acrilatului si au fost notate reactii fals negative cu solutiile de acetona si lipiciul de etil cianooacrilat.

Producator: EPITEST LTD. – FINLANDA
www.epitest.fi