AXIS INTEGRATOR - Solutii pentru viitor
click aici
Corneometer CM 825 – Cel mai popular instrument de masurare a hidratarii pielii
Inca din 1980 Corneometrul a constituit o metoda foarte buna pentru determinarea cu acuratete a nivelului de hidratare la suprafata pielii. Este cel mai bine vandut echipament pentru masurarea hidratarii pielii. Acest lucru este amintit in literatura de specialitate unde termenii de „corneometrie” si masuratorile hidratarii pielii sunt inseparabili. Acuratetea altor instrumente de masurare a hidratarii pielii pe piata este intotdeauna comparata cu standardul Corneometrului.

Corneometer CM 825 si predecesorul Corneometer Cm 820 sunt singurele instrumente de testare a pielii care au fost evaluate in studii multicentrice, de catre industria cosmetica impreuna cu DGK (German Society of Scientific and Applicable Cosmetic) in anul 2000 in vivo si in 2003 in vitro*.

Principiul de masurare
Principiul de masurare al Corneometrului CM 825 este bazat pe masuratoarea prin metoda capacitantei al unui mediu dielectric. Orice schimbare a constantei dielectrice cauzata de variatia hidratarii suprafetei pielii afecteaza capacitanta unui condensator la masurarea precisa.

Una dintre cele mai mari avantaje ale metodei capacitantei, comparand cu alte metode, este acela ca produsele aplicate pe piele au doar o mica influenta asupra masuratorilor. Masuratoarea poate detecta chiar cele mai mici modificari ale nivelului de hidratare. Reproductibilitatea masuratorii este foarte inalta si timpul de masurare foarte scurt (1 secunda). Datorita constructiei capului de masurare, profunzimea masuratorii este foarte mica (in primii 10-20 µm al stratului cornos). Daca se evita influenta straturilor profunde ale pielii (ex: de la vasele de sange) acest lucru este important pentru investigarea hidratarii epidermei

Sonda
Electronica de calitate, moderna a sondei asigura stabilitatea temperaturii si exclude interferentele cu masuratoarea capacitatii de baza si fluctuatiilor sursei de alimentare.
Un arc in capul sondei asigura presiunea constanta pe piele care permite masuratoarea exacta a pielii ce nu influenteaza pielea. Greutatea mica a sondei si suprafata de masurare (49 mm2) permite manuirea usoara, masuratori pe toate partile corpului si curatarea simpla dupa masuratoare.

Verificarea calibrarii
Noua tehnologie a sondei nu necesita o recalibrare frecventa complicata si de durata. Acuratetea sondei (valorile calibrarii si profunzimea penetrarii) pot fi usor de verificat oricand.
Sunt posibile masuratori continue direct pe piele sau indirect, cu o camera de aer mica pe capul sondei.
La sistem poate fi conectat un senzor pentru conditiile de mediu care masoara umiditatea si temperatura mediului ambiant.

Date tehnice:
Dimensiuni: Lungime: 11 cm, Masa: zprox. 41 g, Suprafata de masurare: 49 mm2
Principiul de masurare: capacitanta, Frecventa masurarii: 0.9-1.2 MHz, Acuratete: ± 3%
Modificarile tehnice pot fi facute fara o instiintare prealabila.