AXIS INTEGRATOR - Solutii pentru viitor
click aici
Frictiometer FR 770 - Evaluarea frecarii pielii
Principiu de masurare
Sonda contine un motor, o unitate de ghidare si un cap pentru frecare. O miscare de rotatie constanta (de diferite viteze) este aplicata pe piele prin frecarea capului sondei. ..este masurat si rezultatul este afisat ca unitati de Frictiometer in program. Diferite capete din teflon sunt disponibile pentru a crea diferite frictiuni.

Exista numeroase aplicatii posibile:

Analiza pielii
Cu Frictiometer este posibil sa distingem intre pielea normala si cea uscata la fel de bine ca si intre pielea cu sau fara riduri.

Testarea produselor de ingrijire a pielii
Aplicarea produselor galenice de ingrijire fac pielea mai fina si acest lucru conduce la scaderea valorilor pentru Frictiometer. Emulsiile w/o scad rezistenta la frecare mai mult decat emulsiile o/w si efectul este de mai lunga durata.

Efecte ale materialelor textile si hartiei
Materiale diferite au diferite valori pentru Frictiometer. Pentru testare, materialul este tras peste capul de frecare si fixat. Materialele umede au o rezistenta la frecare mai mare, si au dec un potential iritant mai mare asupra pielii. Este posibil sa se studieze de exemplu efectele servetelelor de hartie netratate asupra pielii in comparatie servetelele ce contin aditivi.

Date tehnice:
Dimensiuni: 2.4 x 12.8 cm, Suprafata de masurare: 16 mm, Masa: 140 g, Presiune: 0.7 N, Acuratete: 10%
Modificarile tehnice pot fi facute fara o instiintare prealabila.