AXIS INTEGRATOR - Solutii pentru viitor
click aici
Cutometer MPA 580 – Metoda suctiunii recunoscuta pentru masurarea elasticitatii
De multi ani masuratorile elasticitatii cu Corneometrul au fost recunoscute ca si standard in dermatologie si cosmetologie si au fost folosite pentru a sustine ultimele descoperiri in ambele domenii. Datorita preciziei sale si a usurintei folosirii comparat cu alte metode de masurare a elasticitatii, Cutometer este mentionat in cele mai multe studii pe acest subiect din lumea intrega. Cutometer MPA 580, ofera posibilitatea conectarii a altor sonde CK pentru utilizare simultana. De asemenea toate sondele CK viitoare vor fi compatibile cu acest echipament. Cutometrul MPA 580 este controlat de un soft Windows si trebuie conectat la un calculator.

Principiul de masurare
Principiul de masurare este bazat pe metoda suctiunii. Presiunea negativa este creata in echipament si pielea este trasa in deschizatura sondei. In interiorul sondei profunzimea penetrarii este determinata de un sistem de masurare optic non-contact. Acest sistem de masurare optic consta dintr-o sursa de lumina si un receptor, precum si din doua prisme situate fata in fata care proiecteza lumina de la transmitator la receptor. Intensitatea luminii variaza datorita profunzimii penetrarii. Rezistenta pielii la suctiune prin presiunea negativa (fermitatea) si capacitatea de a reveni la pozitia ei initiala (elasticitatea) sunt afisate sub forma de curbe la sfarsitul fiecarei masuratori. De la aceste curbe pot fi calculati parametrii de masurare interesanti.

Sonda
Dimensiunea mica a sondei permite masuratoarea cu succes a suprafetelor de piele care sunt greu de ajuns. Sonda contine un arc care asigura presiunea constanta a sondei pe piele. In plus sonda poate fi fixata pe suprafata de piele masurata prin inele adezive pe ambele parti care nu preseaza pielea. Sonda poate fi distribuita cu cateva marimi ale deschizaturii (2, 4, 6 si 8 mm ) pentru a se potrivi diferitelor parti ale pielii si cerintelor diferitelor studii.

Avantaje
In plus fata de parametrii pentru elasticitate cunoscuti in literatura, pot fi calculati si alti parametri interesanti. Daca suctiunea se aplica pe o zona de piele de mai multe ori se poate determina starea de oboseala a pielii. Setarile din program sunt flexibile si pot fi facute de utilizator in fnctie de diferite aplicatii. Toate datele graficelor in orice moment al masuratorii si rezultatele sunt disponibile imediat pentru evaluari statistice (ex: Excel). Astfel utilizatorii pot crea proprii parametrii de masurare.

Verificarea calibrarii
Noua tehnologie a sondei nu cere o recalibrare frecventa, complicata si care dureaza mult. Acuratetea sondei poate fi verificata oricand cu un capac special.

Date tehnice:
Dimensiuni: Echipament: 26 x 25.5 x 7 cm, Sonda: 12.8 cm, 2 mm (4, 6 sau 8 mm la cerere), Masa: Echipament: 3.2 kg Sonda cu cablu: 170 g, Lungimea cablului: 1.5 m Mod de alimentare: 100-240 V AC, 0.3 A, 50-60Hz Interfata: USB (pentru Windows NT va rugam cereti portul serial)