AXIS INTEGRATOR - Solutii pentru viitor
click aici
Mexameter MX 18 Evaluarea continutului de melanina si nivelul eritemului

Ochiul uman este foarte sensibil la distinctia culorilor vazute una langa alta. Dar atata timp cat ele sunt percepute de ochi separat diferentele nu pot fi detectate adesea. Mai mult, ceea ce ochiul primeste de la culori depinde de lumina ambientala. Mexametrul MX 18 este un instrument usor, rapid si economic pentru masurarea celor doua componente responsabile in special pentru culoarea pielii: melanina si hemoglobina (eritemul). Multe studii stiintifice internationale demonstreaza beneficiile lui in toate domeniile importante de aplicare din dermatologie si cosmetica.
Exista domenii de aplicare variate in care schimbarile culorii pielii sunt de interes. In dermatologie Mexametrul MX 18 este utilizat pentru un diagnostic clinic obiectiv, alergie si testarea cu plasturi si masurarea melanoamelor si a culorii cicatricilor. Este indispensabil in testele de eficacitate si sustinerea efectului pentru cosmetice, produse farmaceutice (in special produsele de protectie solara si de albire a pielii).

Principiul de masurare
Masurarea este bazata pe principiul absorbtiei/reflexiei. Sonda Mexametrului MX 18 emite lumina de trei lungimi de unda diferite. Un receptor masoara lumina reflectata de piele. Pozitiile emitatorului si receptorului garanteaza ca doar lumina difuza si imprastiata este masurata. Atata timp cat cantitate de lumina emisa este definita, atunci se poate calcula cantitatea de lumina absorbita de piele. Melanina este masurata prin lungimi de unda specifice alese pentru a corespunde diferitelor grade de absorbtie ai pigmentilor. Pentru masurarea eritemului se folosesc de asemenea lungimi de unda specifice, corespunzatoare varfului de absorbtie spectral ala hemoglobinei si pentru a evita influentele altor culori. (ex: bilirubina). Rezultatele ambilor parametri sunt afisati intr-o secunda ca indici numerici (0-999).

Sonda
Electronica moderna, de calitate a sondei permite o masurare foarte rapida. Un arc in capul de masurare asigura presiunea constanta pe piele. Greutatea mica asigura utilizarea cu usurinta.

Verificarea calibrarii
Noua tehnologie a sondei nu cere o recalibrare frecventa, complicata si care dureaza mult. Acuratetea sondei poate fi verificata oricand cu un capac special.

Date tehnice:
Dimensiuni: 13 cm x 2.4 cm Suprafata de masurare: 5 mm 19.6 mm Cablul sondei: 1.3 m Masa: 85 g inclusiv cablul
Lungimile de unda: un sistem de masurare din 3 culori verde: ?=568 nm, rosu: ? = 660 nm, infrarosu: ? = 870 nm
Acuratete: 5%
Modificarile tehnice pot fi facute fara o instiintare prealabila.