AXIS INTEGRATOR - Solutii pentru viitor
click aici
Reviscometer RVM 600 – Aspecte interesante ale elasticitatii pielii

Determinarea diferitilor parametri ai proprietatilor mecanice a pielii are un rol important in studiile stiintifice de bioinginerie. Noul aspect al masuratorii – bazat pe rezonanta in timp real-reprezinta completarea ideala pentru metoda masuratorii prin suctiune a Cutometrului si permite pe langa testele de eficacitate pentru produsele cosmetice, investigarea unor noi domenii cum ar fi orientarea inciziei in timpul chirurgiei cutanate, relatia dintre indicele de masa corporala si elasticitate, fotoimbatranirea si multe altele.


Principiul de masurare
Principiul de masurare este bazat pe rezonanta in timp real a unei unde acustice ce determina in plus fata de proprietatile mecanice ale pielii directia fibrelor de colagen si elastina. Capul sondei contine doi senzori care sunt plasati pe piele. Primul emite o unda de soc acustica, celalalt serveste ca receptor. Undele de soc se propaga diferit prin piele tinand seama de starea fibrelor elastice si de hidratarea pielii. Timpul in care unda are nevoie sa ajunga de la emitator la receptor reprezinta parametrul masurabil.
Un inel de pozitionare fixat cu 2 inele lipicioase pe ambele parti, face posibila masurarea din 10 in 10°, astfel incat pe o singura suprafata de piele este posibila o masuratoare in toate directiile.

Sonda
Electronica moderna, de calitate a sondei permite o masurare foarte rapida si precisa. Greutatea mica asigura utilizarea cu usurinta. Impreuna cu Cutometer MPA 580, care masoara proprietatile viscolastice prin suctiune, Reviscometrul RVM 600 poate forma „un centru de masurare a elasticitatii” pentru a masura acesti parametri din diferite unghiuri.

Verificarea calibrarii
Noua tehnologie a Reviscometrului RV 600 nu cere o recalibrare frecventa, complicata si care dureaza mult. Acuratetea echipamentului poate fi verificata oricand cu ajutorul unui material special din silicon.

Date tehnice:
Dimensiuni: 12.8 cm, Ř 2.7 cm Masa: 109 g
Suprafata de masurare: Ř 8 mm Principiul de masurare: Rezonanta in timp real a unei singure unde acustice de aprox 1.77 micro Joule, Distanta dintre emitator si receptor: 2 mm
Modificarile tehnice pot fi facute fara o instiintare prealabila.