AXIS INTEGRATOR - Solutii pentru viitor
click aici
Sebumeter SM 815 – determinarea sebumului de la suprafata pielii

Sebumetrul este cel mai cunoscut echipament pentru masurarea sebumului pe piele, par si scalp. Este folosit in dermatologie si cosmetologie.Diferite teste in vitro si in vivo si comparari cu alte tehnici de masurare amintite in literatura de specialitate si-au demonstrat importanta in domeniul dermatologiei si cosmetologiei.


Principiul de masurare
Masuratoarea este bazata pe fotometria petelor de grasime. O banda speciala devine transparenta in contact cu sebumul pe suprafata pielii. Pentru determinarea sebumului, capul de masurare al casetei este introdus in deschiderea dispozitivului, unde transparenta este masurata printr-o sursa de lumina care trimite raze prin banda care este reflectata de o oglinda mica din spatele benzii. O fotocelula masoara transparenta. Transmisia de lumina indica continutul de sebum de pe suprafata masurata. Un micoprocesor calculeaza rezultatul, care este afisat pe un ecran in unitati de la 0-350.

Sonda (Caseta)

Capul de masurare al casetei expune 64 mm˛ de banda pentru sectiunea de masurare. Pentru o masurare banda este impinsa in fata de un mecanism de declansare, astfel incat o noua parte care masoara este expusa. Banda folosita este rulata in interiorul casetei. O caseta poate fi folosita pentru aproximativ 450 de masuratori. Scala de la 1-0 de pe mecanismul de declansare arata cata banda este inca nefolosita. Cand s-a terminat complet, caseta este schimbata. Acuratetea dispozitivului poate fi usor verificata oricand cu o caseta test cu valoare fixa.

Date tehnice:
Caseta de masurare: Dimensiuni: 8.5 x 11.3 x 2.3 cm, Masa: aprox. 65 g:
Suprafata de masurare: aprox. 46 mm˛, Acuratete: ± 5%:
Modificarile tehnice pot fi facute fara o instiintare prealabila.