AXIS INTEGRATOR - Solutii pentru viitor
click aici
Skin-Visiometer SV 600 – Evaluarea topografiei pielii prin replici si transmisie de lumina

Este o metoda de masurare foarte cunoscuta, precisa, economica si usor de folosit pentru evaluarea topografiei suprafetei pielii prin transmisia de lumina a unui silicon foarte subtire colorat albastru. Cele doua parti ale siliconului foarte lipicioase, amestecate in vacuum pentru a preveni formarea bulelor, umple chiar cele mai mici adancituri ale pielii si le reproduce in detaliu.


Echipamentul dispune de o sursa de lumina paralela si o camera CMOS alb negru cu 640x480 pixeli. Replica este plasata intre acestea. Cand lumina penetreza replica, este absorbita in functie de grosimea materialului siliconat. Replica reproduce inaltimile si adancimile pielii ca un negativ, de exemplu ridurile sunt mai mari in replica daca siliconul este mai gros in acest loc.

Principiul de masurare
Cantitatea de lumina absorbita este calculata dupa legea lui Lambert si Beer: Fex = Fin e-kd Lumina care iese este proportionala cu lumina care intra, grosimea materialului si constanta k a materialului.

Avantaje
O unitate de captura digitala a imaginii se afla in aceeasi carcasa cu unitatea de transmitere a luminii si este conectata la un computer printr-o interfata USB. Se pot vedea astfel inaltimile si adancimile replicii printr-o clasificare corespunzatoare pe o scara gri (256 de nuante de gri diferite), astfel adancimea fiecarui pixel poate fi calculata in m de un soft special.

Aceasta metoda de masurare speciala permite multe functii si calcularea diferitilor parametrii ai pielii intr-o secunda:
Liniile pot fi desenate pe imagini si profilul si rezultatele sunt afisate imediat.
Parametrii standard ai asprimii Rt, Rm, Rz, Rp si Ra pentru pana la 180 de linii aranjate vertical, orizontal sau circular sunt disponibili imediat.

O imagine tridimensionala colorata poate fi afisata repede. Sunt posibile si alte prezentari ale imaginii (ex: relief, culoare falsa, etc). Parametrii speciali au fost creati pentru a descrie volumul topografiei pielii (mm) si extinderea suprafetei in procente. Toate rezultatele pot fi stocate impreuna cu imaginile si sunt disponibile automat pentru scopuri statistice. (ex: Excel). Calibrarea usoara si rapida a sistemului este posibila in orice moment. O macro functie permite analiza mai multor replici in acelasi timp. Cu foitele Corneofix F20 si Sebufix F16 pot fi evaluate descuamarea si productia de sebum. Camera pentru piele Visioscan VC 98 cu softul de analiza SELS (Evaluarea Suprafetei Pielii) este de asemenea un supliment util pentru sistem.

Date tehnice:
Mod de alimentare: 100-240 V AC, 0.3 A, 50-60Hz, Dimensiuni: 26 x 24 x 7 cm, Masa: 3.0 kg, Suprafata de masurare: aprox. 7.5 x 5 mm, Rezolutie: 640 x 480 pixeli pe ecranul calculatorului, Interfata: USB
Pompa: Dimensiuni: 22.5 x 18 x 10 cm, Masa: 3.5 kg
Modificarile tehnice pot fi facute fara o instiintare prealabila.