AXIS INTEGRATOR - Solutii pentru viitor
click aici
Tewameter TM 300 Masurarea pierderii de apa la nivel transepidermal (TEWL)
Masurarea pierderii de apa la nivel transepidermic (TEWL) este un parametru important pentru evaluarea eficientei barierei de apa a pielii. Poate fi detectata cea mai usoara modificare a barierei de apa a pielii. Tewameter este cel mai acceptat si cel mai bine vandut echipament pentru masurare TEWL. Multe studii stiintifice internationale ii demonstreaza importanta in domeniile dermatologiei si cosmeticii. Exista multe domenii de aplicare. Pe langa testele de eficacitate si sustinerea efectului de marketink pentru cosmetice si produse farmaceutice si diagnoza clinica obiectiva in dermatologie, se poate folosi in medicina ocupationala, consultatia medicala, observarea noilor nascuti, industria alimentara si multe altele.

Principiul de masurare
Masurarea evaporarii apei este bazata pe principiul difuziunii in camera deschisa. Aceasta metoda este singura care poate evalua parametrul TEWL continuu, care sunt necesare pentru majoritatea aplicatiilor fara sa influenteze suprafata pielii. Datorita electronicii moderne a sondei, un rezultat stabil este obtinut foarte repede. Sonda este usor de manuit. Dintre toate instrumentele de masura a TEWL Tewameter afiseaza cele mai corecte valori.

Sonda
Gradientul de densitate este masurat indirect de doua perechi de senzori (temperatura si umiditatea) in interiorul cilindrului si este analizata de un microprocesor. Dimensiunea mica a capului sondei diminueaza influentele turbulentelor de aer din interiorul sondei. De asemenea greutatea mica a sondei nu influenteaza structura suprafetei pielii si permite utilizarea ei cu usurinta.

Cantitatea de apa care trece prin sonda este foaret mica, astfel senzorii functioneaza mai bine cand sonda are aceeasi temperatura cu cea a pielii. Sonda Heater PR 100 tine capul sondei la o anumita temperatura de 28-32C (corespinzatoare temperaturii pielii). Astfel o masuratoare stabila poate fi facuta in cateva secunde. Aceasta caracteristica reprezinta un mare beneficiu pentru toti utilizatorii Tewametrului.
Pentru aplicatii speciale valorile pot fi inregistrate pentru o perioada mai mare (zile). In unele cazuri, cand sunt necesare masuratori in camera inchisa, capul sondei poate fi folosit ca o camera inchisa, pentru a obtine un rezultat in cateva secunde.

Masurarea SSWL
Pe langa valoarea TEWL este posibila calcularea valorii SSWL (pierderea de apa la nivelul pielii dupa ocluzie) si a presiunii apei evaporata partial (pd).

Verificarea calibrarii
Noua tehnologie a sondei nu cere o calibrare frecventa, complicata si de durata. Acuratetea sondei poate fi verificata din cand in cand printr-o unitate electronica mica.

Curatarea senzorului
O functie de curatare (care incalzeste senzorul la aprox. 70C) indeparteaza impuritatile de pe capul senzorului. Aceasta asigura o mai mare acuratete si prelungeste viata sondei.

Afisaj
Sunt posibile afisaje separate pentru valorile inalte si scazute ale senzorilor de umiditate si temperatura in sonda. Informatiile despre temperatura si umiditate in timpul masurarii TEWL au o foarte mare importanta pentru evaluarea acuratetei rezultatelor TEWL.

Date tehnice:
Dimensiuni: Interiorul cilindrului: inaltime 2 cm, 1 cm, Masa: 90 g, Lungimea sondei: 15.3 cm, Lungimea cablului: 1.3 m
Rezolutia: Umiditate: 0.01%, Temperatura: 0.01C
Acuratete in intervalul 10 - 40C si pentru valorile TEWL mai mici de 70g/hm
Umiditatea relativa (RH): 1.5% in intervalul de 30-90% RH; 2.5% in intervalul 90-100% RH; 2.5% in intervalul 0-30% RH
Pierderea de apa: 0.5 g/hm pentru RH>30%; 1.0 g/hm pentru RH<30% Temperatura: 0.5C
Modificarile tehnice pot fi facute fara o instiintare prealabila.